Följ oss          |    Nyhetsbrev

La Bohème

Skånska Operans gav sommaren 2018 La Bohème.

La Bohème är Puccinis klassiska mästerverk om Paris bohemer som alla väljer kärlek före trygghet, frihet före pengar och konsten före konventionerna. I en mustig och pulserande föreställning möter poeten Rodolfo den vackra oemotståndliga Mimi. Sommarens färgstarkaste bohemer hyllar Livet i en av operavärldens mest gripande historier!

Nedan kan du läsa om årets medverkande. Information om det konstnärliga teamet och personerna bakom produktionen hittar du här.

Medverkande

Signe Sneh Schreiber - Mimi

Signe Sneh Schreiber är en allsidig sopran med brett spann i rösten. Signe har sjungit många olika stilar; från Cunegunde i Candide till Konstanze i Enleveringen ur Seraljen. Hon är utbildad vid Det Kongelige Operaakademi vid Det Kongelige Teater. Hon har sedan tidigare en bachelor-examen i klassisk sång vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Signe har sjungit på många olika platser, bland annat för H.K.H. Drottning Margrethe II och det danska kungahuset.

Markus Pettersson - Rodolfo

Markus är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm där han tagit en masterexamen. Han har arbetat vid Folkoperan och Göteborgsoperan samt flertalet av landets sommaroperor och även i Norge och Schweiz. Detta har gett honom en bred erfarenhet och han har sjungit mängder av roller. Han är även en flitigt engagerad konsertsolist.

Linus Börjesson - Marcello

Linus är bland annat utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han har tidigare sjungit både huvudroller och mindre roller på scener som Kungliga Operan, GöteborgsOperan, NorrlandsOperan, Vadstena, Läckö, Drottningholm, Confidencen och flera.

Eldrid Gorset - Musetta

Eldrid har en bachelor från Norges musikkhögskola och studerar för ögonblicket på Barratt Due Musikkinstitutt och Operahögskolan i Oslo där hon tar en master. Hon har tidigare varit med i flera produktioner på bl a OscarsborgOperaen, Christiana Kammeropera, Oslo Operafestival och KmOpra. Hon har gjort roller som Susanna i Figaros Bröllop, Anna i Muntra fruarna i Windsor och Fiordiligi i Cosi fan tutte.

Jonas Bergström - Shaunard

Jonas har studerat vid bland annat operahögskolan i Stockholm. Han gjorde Onegin på Kungliga operan i Stockholm och Valentin i Faust på Folkoperan, båda produktionerna var i operahögskolans regi.

Fredrik Samuelsson - Colline

Fredrik har en kandidatexamen i opera från Högskolan för scen och musik i Göteborg, samt har studerat på Operastudion vid Musiklinjen Kapellsberg i Härnösand. Han har bland annat gestaltat rollerna Don Alfonso i Così fan tutte, Jupiter i Orfeus i underjorden, Sakristanen i Tosca samt Snugg i En midsommarnattsdröm.

Roodney Nilsson - Kommendören

Roodney är juristen som tagit privata sånglektioner och som i operakretsar synts på Malmö Opera, Lunds kammaropera, Lilla Operan och Skånska Operan. På Malmö Opera har han medverkat
i Tannhäuser, På Sicilien och Pajazzo. I Lilla Operan har han medverkat i Trollflöjten, Cosi fan tutte
och Figaros bröllop samt i Skånska Operan i rollerna som Alcindoro och Benoit i La Bohème förra sommaren.

Motto: Keep singing

Johanna Bergman - Ensemble

Johanna har studerat vid Katrinebergs Folkhögskola på skådespelarlinjen. Hon har tidigare medverkat i Rigoletto på Malmö Opera, Dissocialia, Inte på riktigt och Herr Arnes Penningar på Katrineberg och i Med hedern i behåll på Lunds Kvinnoforum.

Sofia Grahn - Ensemble

Sofia är utbildad teatervetare vid Teaterhögskolan i Malmö. Hon är även kulturadministratör och dramapedagog. För tillfället studerar hon det internationella masterprogrammet Tillämpad Kulturanalys vid Lunds universitet som hon varvar med kurser i teater på avancerad nivå vid Göteborgs universitet. Hon har denna våren medverkat i Malmö Operas uppsättning av Rigoletto som statist. Innan dess har hon bland annat arbetat inom ett antal teaterföreningar runt om i Skåne och gjort radioteater

Henrik Andersson - Ensemble

Henrik har gått på Teaterhögskolan i Malmö, läst filmvetenskap med skådespelarinriktning och gått en balettutbildning. Han har tidigare medverkat i Rosenkavaljeren, Doktor Zjivago, Kvartett; Maskeradbalen, Figaros bröllop och Parken på Malmö Opera samt Raymonda på Det Kongelige Teater Köpenhamn.

Max Lörstad - Musikaliskt ansvarig/Kapellmästare

Max är personen som anser att utbildning är alltjämt pågående och att vi lär oss hela livet. Under halva sitt liv har han jobbat med scenisk verksamhet. När han inte återfinns i sin roll som musikaliskt ansvarig på Skånska Operan arbetar Max som repititör/pianist på Malmö Opera.

Linda Dahl Laursen - Pianist/ alternerande kapellmästare

Linda är pianist med Diplomutbildning från Malmö Musikhögskolan hos Hans Pålsson och har tagit solistklasser på Det Kgl Danske Musikkonservatorium hos Niklas Sivelöv och Jens Elverkjær. Hon har i många år arbetet som solist och kammarmusiker. Hon har vunnit flertalet solisttävlingar, som f.eks. Ljunggrenska Tävlingen, Yamaha YMFE stipendium och senast Copenhagen International Lied-Duo Competition. Hon är knuten till Det Kgl Danske Musikkonservatorium som ackompanjatör för sånggruppen.

Saana Kähkönen - Violin 1

Saana har studerat violin i Finland och Sverige och denna våren tagit examen på solistisk diplomutbilning vid Musikhögskolan i Malmö. Saana frilansar regelbundet i regionens or-kestrar (MSO, HSO) samt Wermland operaorkester. Hon är också aktiv kammarmusiker (bl a Malmö Chamber Music, Östergötlands Musikdagar, Halland Opera & Vocal Festival). Som solist har Saana framträtt med Helsingborg Symfoniorkester, Mhm Symfoniorkester samtkammarorkester och Norra Karelian Polytechnic Orchestra. Detta blir Saanas fjärde sommar med Skånska Operan.

Lovisa Kowalczyk - Violin

Lovisa är utbildad vid musikhögskolan i Malmö samt Uniwersytet Muzyczny Frederyka Chopina i Warszawa. Hon har varit kontraktsanställd i Helsingborgs och Norrköpings symfoniorkester, och frilansar i Malmö, Gävle och allt där emellan.

Johanna Hydén - Cello

Johanna har gått på Musikhögskolan i Malmö och gör nu sin tredje säsong med Skånska operan. Hon har precis avslutat en andra turné med Ken Ring och frilansar land och rike runt med allt från orkestrar till soloprojekt.

Jonathan Åkesson - Viola

Jonathan gick på Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund och började därefter på Musikhögskolan i Malmö där han gick musikerlinjen. Han har tidigare medverkat i ett flertal konserter med olika orkestrar, soloframträdanden och kammarmusikkonserter. De senaste tio åren har han medverkat vid hundratals orkesterkonserter, bland annat med Malmö Symfoniorkester och Helsingborgs Symfoniorkester.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå