Följ oss          |    Nyhetsbrev

Historia

Skånska Operan bildades 1993 av Christian Fürst Myrup. De senaste åren har Skånska Operan spelat ett flertal kritikerrosade och välbesökta sommaruppsättningar.

Skånska Operan vänder sig till en bred publik och vår målsättning är att sprida operan utanför den ofta begränsade krets som vanligtvis går på operaföreställningar. Genom att spela på svenska i mindre lokaler med folklig förankring hoppas vi nå en ny operapublik samtidigt som vi även lockar de "trogna" operabesökarna. Vår målsättning är även att i större grad få yngre människor att gå på föreställningarna. Vi vill utveckla operakonsten åt en mer folklig inriktning och vinna en ny publik.

Publiken placeras alltid väldigt nära sångarna och föreställningarna blir därmed intima. Det faktum att vi alltid spelar på svenska bidrar till att skapa en igenkännande känsla hos publiken. Likaså att vi gör om recitativen till talad dialog vilket förenklar handlingen och ökar tempot i föreställningen.

Skånska Operan Jubileumsbok

Vi på Skånska Operan har gjort en bok om våra första 20 år som fri grupp. Här finns information och bilder från alla våra uppsättningar samt en rad anekdoter och minnen från oss i produktionen och de medverkande. Även publiken har fått säga sitt... Boken kostar endast 150 kr inkl frakt. Beställ ditt ex genom att maila asa@skanskaoperan.nu Betalningen sätts sedan in på vårt bg och vi skickar boken till dig.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå